Cu totii ne dorim sa aratam bine, sa avem un ten perfect si luminos, sanatos, care straluceste si radiaza. Pentru aceasta cautam si incercam diferite produse cosmetice, fara a tine cont intotdeauna daca ele sunt potrivite tipului nostru de ten.

Inainte de a achizitiona un produs cosmetic, este indicat sa stabilesti corect ce tip de ten ai. Determinarea tipului de piele te va ajuta:

-sa stabilesti ce produse cosmetice se potrivesc cel mai bine tipului tau de piele

-ce regim de viata sa alegi

-ce alimente iti sunt indicate

-sa descoperi tipul de protectie solara necesara

Utilizarea diferitelor produse cosmetice poate doar sa amplifice efectele unui stil de viata sanatos si a unei diete benefice. Ingrijirea tenului trebuie privita ca un intreg, pe primul loc aflandu-se stilul de viata si modul in care ne hranim.

Specialistii fac diferenta intre 4 tipuri de ten: ten uscat, ten normal, ten gras si ten mixt. Raspunzand la intrebarile de mai jos cu da sau nu, poti sa afli destul de usor ce tip de ten ai:

1Simti ca ai o piele uscata?a)DA-ai un ten uscat

b)NU

2.Simti ca pielea e uleioasa? a)NU-ai un ten normal

b)DA

3.Este uleioasa peste tot? a)DA-ai un ten gras

b)NU-ai un ten mixt

Exista insa si alte modalitati dupa care poti sa-ti dai seama ce tip de ten ai. Dimineata cand te trezesti, inainte de a te spala pe fata, ia un servetel curat din hartie si preseaza-l usor pe toata fata.

Daca pe servetel nu apar semne, ai un ten normal sau uscat.  Daca ai senzatia ca pielea de pe fata te “strange” si abia astepti sa te speli pentru a scapa de aceasta senzatie, ai un ten uscat. Daca iti simti fata libera, ai un ten normal.

Daca pe servetel apar semne unsuroase, atunci ai un ten gras sau mixt. Daca semnele unsuroase provin doar de pe zona fruntii, nasului si barbiei (cunoscuta si sub numele de zona T), tenul tau este mixt. Daca tot servetelul de hartie este unsuros si fata ta este lucioasa, ai un ten gras.

Urmareste articolele urmatoare pentru mai multe informatii despre ingrijirea fiecarui tip de ten.

Înapoi